ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Київтеплоенерго» стало членом Оптового ринку електроенергії

«Київтеплоенерго» стало членом Оптового ринку електроенергії

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" стало повноправним членом Оптового ринку електроенергії (ОРЕ).

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" стало повноправним членом Оптового ринку електроенергії (ОРЕ). Таке рішення було одноголосно прийнято на засіданні Ради ОРЕ.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міськдержадміністрації (КМДА).

"Членство в ОРЕ дозволить КП" Київтеплоенерго "виробляти і продавати електроенергію на оптовому ринку електричної енергії відповідно до чинного законодавства", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, з 1 серпня 2018 року в управління КП "Київтеплоенерго" переходять столичні ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які виробляють не тільки теплову, а й електричну енергію. ТЕЦ-5 є однією з найпотужніших теплоелектроцентралей в Україні, а ТЕЦ-6 - молодий.

Крім того, КП "Київтеплоенерго" з 1 травня стало виконавцем послуг гарячого водопостачання в столиці. ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальний завод "Енергія" до 31 липня 2018 року залишаються в користуванні "Київенерго", тобто до моменту отримання "Київтеплоенерго" відповідних ліцензій.

14 червня на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, (НКРЕКУ) прийнято рішення про видачу "Київтеплоенерго" ліцензій на виробництво теплової та електричної енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Відповідні постанови вступають в силу з 1 серпня 2018 року. Також на цьому засіданні НКРЕКУ озвучили умови затвердження для КП "Київтеплоенерго" тарифів на відпуск електричної енергії та виробництво теплової енергії силами ТЕЦ №5 і ТЕЦ №6.

Читайте: В НКРЕКУ пообіцяли незабаром затвердити для КП "Київтеплоенерго" тарифи на відпуск електричної та виробництво теплової енергії на ТЕЦ №5 і ТЕЦ №6

Сферу житлово-комунального господарства в Києві з 1 вересня 2014 року курирує заступник голови КМДА Петро Пантелєєв. Департаментом РКІ КМДА з 17 липня 2017 року керує Дмитро Науменко. Саме цей департамент займається роботою КП "Київтеплоенерго".

Обов'язки директора КП "Київтеплоенерго" з 17 квітня 2018 року виконує технічний директор цього КП, член правління ПрАТ "Київводоканал" В'ячеслав Бінд.

 

 
Коментарі (0)