ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання«Київводоканал» купив у мешканця ОРДЛО хлорид натрію за завищеною ціною

«Київводоканал» купив у мешканця ОРДЛО хлорид натрію за завищеною ціною

ПрАТ «Акціонерна компанія «Київводоканал» 10 жовтня через систему «Прозорро» уклало угоду з ТОВ «Укрхімстандарт» на постачання хлориду натрію на 995 тисяч гривень
ПрАТ  «Акціонерна компанія «Київводоканал» 10 жовтня через систему «Прозорро» уклало угоду з ТОВ «Укрхімстандарт» на постачання хлориду натрію на 995 тисяч гривень,  повідомляють «Наші Гроші». 
 
Компанія замовила 11,7 тонн хімічної речовини по 85 грн за кілограм. Хлорид натрію (NaCl) – це натрієва сіль соляної кислоти. У побуті відомий як поварена сіль. У магазині її можна придбати по 4-5 грн/кг, тобто у 20 разів дешевше від закупівельної ціни водоканалу.
 
В оприлюдненому звіті про угоду «Київводоканал» не дав жодних докладних даних про придбаний хлорид натрію.  Квітні водоканал купував сіль таблетовану «Екстра» по 4,14 грн за кілограм у ТОВ «Укрпродукт» з Бахмута Донецької області. Тоді вона була визначена у тендерній документації як чистий хлорид натрію.
 
Нинішня закупівля була проведена без відкритих торгів. ТОВ «Укрхімстандарт» зареєстровано у 2015 році на мешканця окупованої терористами ОРДЛО Макіївки Олексія Золотарьова.
 
Фірма була зареєстрована вже після окупації Донбасу у Києві по вул. Інститутська, 24/7 офіс 15, де також прописані ще десятки компаній.
 
Коментарі (0)