ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиївводоканал має намір залучити колекторів для стягування боргів

Київводоканал має намір залучити колекторів для стягування боргів

Столичне комунальне підприємство ПрАТ "АК "Київводоканал" має намір залучити колекторів, які будуть стягувати борги за водопостачання та водовідведення з своїх споживачів
Столичне комунальне підприємство ПрАТ "АК "Київводоканал" має намір залучити колекторів, які будуть стягувати борги за водопостачання та водовідведення з своїх споживачів.
 
Про це в ТСН повідомили з посиланням на офіційну відповідь підприємства.
 
У «Київводоканалі» розповіли, що за станом на 1 квітня заборгованість киян склала понад 566 мільйонів грн. Близько 80% коштів заборгували тільки 10% споживачів. Саме заради них комунальники підписують договір з колекторами.
 
«Компанія змушена звертатися до послуг професійних організацій для збільшення ефективності своєї роботи. Відповідні дії будуть застосовувати тільки до так званим злісних неплатників, чий борг перевищує 1000 грн або які не здійснювали оплату за спожиті послуги понад рік», - йдеться в повідомленні «Київводоканалу».
 
Тих, хто не платив за воду під час карантину, в компанії обіцяють не чіпати.
 

Нагадаємо, на сьогодні в Україні практично не регулюється діяльність колекторів. Цю сферу хочуть віддати під управління Нацбанку, однак поки подібні дії регулюються тільки Кримінальним кодексом. 

 
Коментарі (0)