ГоловнаКиївські будніВодопостачання«Київводоканал» подав на реалізацію «Питна вода» 9 об'єктів водопостачання та водовідведення

«Київводоканал» подав на реалізацію «Питна вода» 9 об'єктів водопостачання та водовідведення

Верховна Рада ухвалила урядову цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки. Це дуже важлива подія для усіх підприємств водопровідно-каналізаційного господарства України
Верховна Рада ухвалила урядову цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки. Це дуже важлива подія для усіх підприємств водопровідно-каналізаційного господарства України.
 
Так  у «Київводоканалі» розповіли, що водопровідно-каналізаційна галузь вже давно потребує суттєвих і нагальних реформ, адже більшість водоканалів не зазнавали модернізації десятки років, а попередня загальнодержавна цільова програма «Питна вода України» на 2011-2020 роки була виконана менш ніж на 10%. Вимоги суспільства до якості води і стандарти водопідготовки постійно підвищуються, але водоканали через критичне недофінансування не мали можливостей закуповувати нове обладнання та впроваджувати нові технології.
 
Тож ухвалення нової програми «Питна вода України» на 2022-2026 роки дозволить забезпечити сталий розвиток та реконструкцію систем централізованого водопостачання та централізованого водовідведення населених пунктів України та забезпечити населення якісною питною водою в достатній кількості.
 
Передбачено, що фінансуватися програма буде із державного бюджету України, коштів місцевих бюджетів, у тому числі Державного фонду регіонального розвитку, Державного фонду розвитку водного господарства та субвенції на виконання інвестиційних проєктів.
 
«Київводоканал» подав на реалізацію в рамках цієї програми 9 важливих об’єктів водопостачання та водовідведення. Зокрема, планується перша черга будівництва споруд артезіанського водопостачання житлового масиву Осокорки-Північні, а також будівництво водопровідних мереж у Дарницькому, Подільському, Шевченківському та Святошинському районах Києва і реконструкція ділянки водоводу в Оболонському районі. Крім того, передбачається реконструкція Дніпровської водопровідної станції з упровадженням технології очистки промивних вод та реконструкція ВНС «Оболонь-1», «Оболонь-2» та «Троєщина».
 
Що стосується об’єктів водовідведення, у рамках програми передбачено реконструкцію Лівобережного колектора в Дарницькому районі та будівництво першої черги каналізаційного колектору від Мостицького до Головного міського колектора.
 
Коментарі (0)