ГоловнаВибір редакціїВодопостачання«Київводоканал» пояснив причини підвищення тарифів

«Київводоканал» пояснив причини підвищення тарифів

У «Київводоканалі» поянили, чому підвищують тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення. У компанії кажуть, що ріст цін обумовлений підвищенням вартості енергоносіїв.

«Київводоканал» пояснив причину підвищення тарифів на воду. У компанії кажуть, що підприємство використовує електроенергію (тарифи на яку піднялися) на всьому ланцюжку підготовки питної води і відкачування стоків. Саме тому з 1 травня холодне водопостачання подорожчає на 40% до 10,42 грн за куб. м. Про це інформує сайт водоканалу.  

Крім того, на майже 35% подорожчає послуга відведення гарячої води з 3,58 до 4,82 грн. 
 
«Електроенергія використовується в усьому ланцюжку підготовки питної води і відкачування стоків. Фактори амортизації, ремонтів, витратних матеріалів, заробітної плати і податків присутні також у всіх статтях витрат. Природний газ задіяний у процесах очистки стоків на Бортницькій станції аерації, підготовці і транспортуванні води. Перегляд тарифу відбувся саме внаслідок зростання цін на енергоносії», - йдеться в повідомленні.
 
Також у новий тариф буде включено затрати на обслуговування споживачів, повірку, монтаж і демонтаж квартирних лічильників, друк квитанцій тощо.
  
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», київська влада вимагає у чиновників та Нацкомісії, аби ті змусили монополістів обґрунтувати встановлення нових тарифів на ЖКП та презентувати вартість їхніх послуг.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)