ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання"Київводоканал" попередить киян попередять про погіршення стану води за добу

"Київводоканал" попередить киян попередять про погіршення стану води за добу

Попередньо забруднення дійде Києва наступного тижня.

 

У Міндовкілля покращили прогноз щодо просування забрудненої води на Київщині. За словами міністерки захисту довкілля та природних ресурсів України Світлани Гринчук, очікувалось, що забруднена вода дійде до столиці 10 вересня, нині терміни переглянуто  - орієнтовно на 14-16 вересня.

«Забруднення вже менш концентроване, ніж було на початку у Сеймі та у точках відбору води на Чернігівщині. До Київщини воно дійде ще в меншій концентрації», — зазначила очільниця Міндовкілля.

Станом на 11 вересня забруднення просунулось до села Ладинка на Чернігівщині та концентрується точково. Найгірші показники по Десні зафіксовані у селі Боромики та Чернігові.

Гендиректор "Київводоканалу" Олег Лисюк запевнив, що киян повідомлять про погіршення стану води за добу. З 14 серпня у  Києві діє оперативний штаб, який слідкує за ситуацією, інформує "Вечірній Київ".

За його словами, у воду потрапили речовини рослинного походження в результаті потрапляння у річку Сейм відходів російського цукрового заводу на території Курської області.

"Ні пестицидів, ні токсинів, ні інших отруйних хімічних речовин у воді немає. Але цієї органіки настільки багато, що вона поглинає кисень у річка, від чого масово гине риба та молюски" - повідомив він.

Лисюк запевний, що "Київводоканал" впорається з можливим забрудненням завдяки активованому вугіллю, 120 тонн якого надійде 13 вересня. Цей природний абсорбент дозволить ефективно усунути всі неприємні запахи та токсини.

 

 
Коментарі (0)