ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій«Київзеленбуд» розробить проект парку на Совських ставках

«Київзеленбуд» розробить проект парку на Совських ставках

“Київзеленбуд” розробить проект землеустрою парку відпочинку біля Совських ставків

 

За словами голови громадської організації “Екопарк Совські ставки” Андрія Яніцького, це рішення відкриває шлях для створення екопарку на 20 гектарах нижнього каскаду Совських ставків, пише Хмарочос.

Проєкт рішення розробив департамент земельних ресурсів КМДА після того, як мер Віталій Кличко особисто зустрівся з активістами та віддав відповідні доручення, зазначив Яніцький. У подальшому проект рішення активісти також обговорювали з начальником управління екології та природних ресурсів Олександром Возним та з гендиректором “Київзеленбуду” Олексієм Королем.

Голова організації запевняє, що проект політично нейтральний, не викликає протистояння всередині Київради, що дозволило залучити максимальну підтримку депутатів різних фракцій.

Зазначається, що депутати прийняли рішення ще 14 травня 2022 року під час пленарного засідання, яке через воєнний стан проходило у закритому від громадськості режимі без оголошення протоколів та онлайн-трансляції.

Нижній каскад Совських ставків у Києві – це майже 20 гектарів комунальних водойм та зеленої зони на межі Голосіївського та Солом’янського районів. Раніше там планували звести вісім багатоповерхових будинків. Минулого року Господарський суд столиці розірвав договір оренди із забудовником, який планував звести багатоповерховий комплекс на території Совських ставків. 

Як відомо, Совські ставки доволі довгий час є своєрідним “яблуком розбрату” між забудовником і киянами, які наполягають на збереженні цієї екосистеми. Електронна петиція “Вимагаю термінового вирішення екологічної катастрофи на території нижнього каскаду Совських ставків” набрала необхідну кількість голосів і була прийнята до розгляду Київрадою.

 

 
 
Коментарі (0)