ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКитай може допомогти Україні скоротити імпорт російського газу

Китай може допомогти Україні скоротити імпорт російського газу

Китай може профінансувати в Україні проект з газифікації вугілля. Це дасть можливість скоротити закупки природного газу у Російської Федерації до 4 млрд куб. м щорічно.

Україна може скоротити імпорт російського газу на 4 млрд кубометрів на рік. Це стане можливо, якщо в країні буде реалізовано проект з газифікації вугілля. Інвестором цього проекту може стати Китай, який планує виділити 3,6 млрд доларів кредиту. Про це йдеться у повідомленні Міненерго, передає «Уніан».

«Під час зустрічі Володимир Демчишин наголосив на зацікавленості української сторони якомога швидше активізувати взаємодію між Україною та КНР щодо реалізації проектів модернізації українських ТЕС (ТЕЦ) та будівництва потужностей для виробництва з українського вугілля синтез-газу для потреб хімічних підприємств та для потреб населення на підставі укладених угод - рамкової угоди між Міненерговугілля та Державним банком розвитку Китаю та генеральної кредитної угоди між НАК «Нафтогаз України» та Державним банком розвитку КНР», - сказано в повідомленні міністерства.

У Міністерстві зазначили, що що дані проекти дозволять створити додатково близько 5 тис. робочих місць, забезпечити стабільний збут вітчизняного вугілля.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогазу» повернули борги за спожитий природний газ у розмірі 700 млн грн. Загальна ж заборгованість складає майже 17 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)