ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняПідприємства-боржники віддали «Нафтогазу» більше півмільярда

Підприємства-боржники віддали «Нафтогазу» більше півмільярда

«Нафтогазу» повернули борги за спожитий природний газ у розмірі 700 млн грн. Загальна ж заборгованість складає майже 17 млрд грн.

Підприємства, що заборгували перед НАК «Нафтога України», скоротили свою заборгованість перед компанією на 700 млн грн. Про це повідомили у прес-службі НАК «Нафтогазу».

Наразі сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів складає 16,9 млрд грн, 75% від якої складає борг ТКЕ та ТЕЦ за спожитий газ для виробництва теплової енергії і складає 12,7 млрд грн. Борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 14%.

Прямі промислові споживачі зменшили свою заборгованість перед НАКом на 124 млн грн, і наразі борг складає 11%.

Середній рівень розрахунків за природний газ по підприємствам ТКЕ в Україні за 2014 р. складає 66%. Найнижчі показники за рівнем розрахунків у підприємств м. Севастополь (9%), АР Крим (11%), Донецької (27%), Дніпропетровської (34%), Луганської (39%) областей. Найвищий рівень розрахунків по цій категорії у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Закарпатської (100%), Сумської (89%), Волинської (89%) областей, м. Києва (90%).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за 25 днів січня Україна скоротила відбір газу з підземних сховищ майже на 20% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

 
Коментарі (0)