ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГКитайці зацікавилися будівництвом Керченського мосту

Китайці зацікавилися будівництвом Керченського мосту

Будівництво мостового переходу через Керченську протоку заручилося підтримкою. Одна з будівельних компаній Китаю зацікавилася проектом.

Китайська будівельна компанія «CCCC» підтвердила свою зацікавленість участі у будівництві мостового переходу через Керченську протоку. Про це заявив Міністр транспорту Росії Максим Соколов, - повідомляють «РИА-Новости».

«Нам необхідно завершити черговий етап вишукувальних робіт і розгорнути в серпні місяці підготовчі роботи в створі транспортного переходу. Китайські товариші з цікавістю сприйняли цю інформацію та підтвердили свою зацікавленість в участі в цьому проекті», - зазначив Міністр.

Він уточнив, що первісна гранична вартість проекту будівництва мостового переходу, що з'єднує Краснодарський край з півостровом Крим, складе 248 мільярдів рублів. Однак, міністерство працює над оптимізацією проекту щодня і вже бачить можливості для зменшення цієї вартості, «оскільки зрозуміло, що це серйозні кошти, і знайти їх бюджету буде непросто». Будівництво моста має завершитися у грудні 2018 року.

Як повідомлялося, раніше жоден іноземний інвестор не був зацікавлений будівництвом моста через Керченську протоку, його мала повністю профінансувати Росія.

 
Коментарі (0)