ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаКитайські інвестори зацікавилися відновлювальною енергетикою України

Китайські інвестори зацікавилися відновлювальною енергетикою України

Представники китайської компанії з виготовлення енергетичного обладнання зацікавлені проектом будівництва вітрової електростанції потужністю 500 МВТ у Миколаївській області.

Представники китайської компанії з виготовлення енергетичного обладнання зацікавлені проектом будівництва вітрової електростанції потужністю 500 МВТ у Миколаївській області.

Заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України Наталія Бойко провела робочу зустріч ізпредставниками компанії «TBEA InternationalLtd». Зокрема, зокрема основною темою на переговорах для китайської сторони були питання пов'язані з реалізацією проекту будівництва вітрової електростанції потужністю 500 МВТ у  Миколаївській області.

На сьогодні  питання розвитку відновлювальної енергетики для України є однимз основних. На разі  в Україні триває формування ринку електроенергії відповідно до нового Закону України «Про ринок електричної енергії». Серед завдань, які є першочерговими, - це розробка та прийняття вторинного законодавства, а також реформування державних підприємств та модернізація електромереж. Водночас  пріоритетом для України є створення умов для інвесторів. 

Зокрема, Бойко заявила, що Україна вітає зацікавленість компанії щодо можливостей інвестувати в енергетичний сектор нашої країни.

На даному етапі китайська компанія виявила зацікавленість щодо участі у низці проектів. 

Новий пілотний проект в Україні вже пройшов усі необхідні експертизи та отримав позитивний висновок, зокрема і щодо впливу на довкілля. Згідно з новим проектом, планується створити 1000 робочих місць на етапі будівництва та 100 - для обслуговувння збудованої електростанції, саме тому китайська сторона також вбачає  важливість в необхідності будівництва об’єкта для вирішення соціальних питань.

Слід зазначити, що компанія «TBEA InternationalLtd» є виробником сучасного обладнання у сфері енергетики.Наразі керівництво компанії та технічні спеціалісти проводять зустрічі з представниами державних органів та українськими партнерами, зокрема НЕК «Укренерго», ДП «Енергоринок» та ін.

 

 
Коментарі (0)