ГоловнаНовини ЖКГТранспортКитайська компанія хоче будувати столичну дорогу

Китайська компанія хоче будувати столичну дорогу

Китайська компанія виявила бажання будувати міську кільцеву автодорогу навколо Києва на умовах концесії.

Китайська державна компанія China Guangdong Provincial Changda Highway Engineering Co. Ltd заявила про бажання взяти участь у інвестиційному проекті з будівництва міської кільцевої автодороги навколо Києва. Про це  пише Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ

Міністр економічного розвитку й торгівлі України Ігор Прасолов, заявив, що  на сьогодні будівництво кільцевої дороги є найбільш затребуваним серед іноземних інвесторів проектом. Очікується, що в конкурсі візьмуть участь близько 70 компаній з Європи, Росії й Китаю.
 
Міністр економічного розвитку й торгівлі України Ігор Прасолов у розмові з зарубіжними чиновниками висловив готовність надати китайській стороні, у рамках своїх повноважень, підтримку в концесійному конкурсі з реалізації проекту будівництва столичної кільцевої автодороги.
 
Будівельна компанія є державною й, насамперед, ставить за мету реалізацію державної політики Китаю по відношенню до України, а отримання прибутку є другорядним завданням.
 
 За свою історію китайська будівельна корпорація збудувала 4 тис. кілометрів автодоріг, у тому числі 800 кілометрів швидкісних шосе найвищих європейських стандартів.
 
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, реалізація проекту кільцевої дороги навколо Києва від Столичного шосе до автодороги М0-3 Київ-Харків на ділянці Київ-Бориспіль має здійснюватися за рахунок коштів приватних інвесторів і держбюджету.
 
На думку експертів, нова кільцева дорога навколо Києва дасть змогу значно полегшити екологічне навантаження на місто, збільшить транзитний потенціал, підвищить рівень безпеки й істотно розвантажить автомобільні дороги столиці.
 
За попередніми підрахунками, введення в експлуатацію міської кільцевої дороги значно полегшить трафік через Київ  — на 20 тис. авто за день, з яких 11 тис. — вантажні, а також заощадить водіям близько 20 хвилин у дорозі.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», у Києві будуватимуть платну кільцеву дорогу. Реалізація проекту вже почалася.
 
Коментарі (0)