ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКитайська компанія пробурить 30 газових свердловин в Україні

Китайська компанія пробурить 30 газових свердловин в Україні

В цьому році було підписано п'ять контрактів з китайською Xinjiang Beiken Energy Engineering на буріння 30 свердловин газу

В цьому році було підписано п'ять контрактів з китайською Xinjiang Beiken Energy Engineering на буріння 30 свердловин газу

Українці вже стомилися від підвищення цін на газ та тарифів, які змінюються з космічною швидкістю. І багатьох хвилює питання, на що йдуть гроші, які ми платимо за кожний спалений кубометр блакитного палива.

З 1 листопада українці платитимуть за тисячу кубів блакитного палива  8550  грн. В цю суму входить наступне:

Видобуток - 5818 грн.

Транспортування - 263 грн.

Розподіл - 616 грн.

Націнка облгазів - 148 грн.

Націнка "Нафтогазу" - 112 грн.

РАЗОМ: 6957 грн.

За словами чиновників, після підвищення ціни на газ для населення, швидше за все, згадані вище складові формування вартості блакитного палива не зміняться, а можуть змінитися тільки їх цінові характеристики.

Виходить, що нова структура цін буде виглядати приблизно так:

Видобуток - 7155 грн.

Транспортування - 323 грн.

Розподіл - 754 грн.

Націнка облгазів - 181 грн.

Націнка Нафтогазу - 137 грн.

РАЗОМ: 8550 грн.

Найбільше прибутку дістається видобувачам блакитного палива. Відповідно, у них одна з найбільших прибутків, яку потрібно інвестувати в нові родовища. Адже для них була поставлена ​​задача - збільшити видобуток, щоб Україна перестала імпортувати газ з-за кордону.

Непогано на тарифах заробляє і "Нафтогаз України". За підсумками 2017 року компанія отримала чистий прибуток у розмірі 39,33 млрд грн. Незважаючи на те, що більша частина цих грошей була спрямована в бюджет для формування фонду субсидій.

В цьому році було підписано п'ять контрактів з китайською Xinjiang Beiken Energy Engineering на буріння 30 свердловин. Загальна вартість контрактів становить $ 96,2 млн, або 2,7 млрд грн за поточним курсом.

Однак очікувати, що в Україні найближчим часом різко зросте видобуток газу, поки не варто. Від початку буріння до поставок в газотранспортну систему проходить досить багато часу.

На облаштування свердловини в Україні йде від двох місяців до півроку. Ще якийсь час займає її підключення до магістральних газопроводів. Але те, що процес розробки українських родовищ прискорюється, це хороший сигнал.

 

 
Коментарі (0)