ГоловнаНовини ЖКГТранспортКличко обіцяє запустити рух синьою гілкою метро через місяць

Кличко обіцяє запустити рух синьою гілкою метро через місяць

У Києві у вересні відновлять рух поїздів оновленою синьою гілкою метрополітену. Про це в ефірі на телеканалі Київ у середу, 24 липня, сказав міський голова Віталій Кличко.

 

У Києві у вересні відновлять рух поїздів оновленою синьою гілкою метрополітену. Про це в ефірі на телеканалі Київ у середу, 24 липня, сказав міський голова Віталій Кличко.

За словами Кличка, міська рада Києва наразі робить все можливе, щоб через місяць рух між станціями Деміївська та Либідська був запущений.

«Дуже в стислі кроки… Тобто працюємо без вихідних для того, щоб відновити рух метрополітену. Я не називаю чітку дату, а сподіваюся, що надзвичайних якихось ситуацій не буде, робимо все, щоб у вересні рух було відновлено», — заявив Кличко.

8 грудня 2023 року КМДА повідомила про припинення на пів року руху поїздів на шести станціях синьої гілки київського метро — від Деміївської до Теремків.

Закриття станцій пояснили необхідністю термінового ремонту перегінного тунелю. Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що в тунелях з’явилися значні течі та утворилися тріщини. Комісія ТЕБ та НС заявила, що існує потенційна загроза виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру.

Кількість одиниць наземного транспорту, що дублює маршрути закритих станцій метро, збільшили до 77 автобусів і 20 тролейбусів. 13 грудня між станціями метро Теремки — Деміївська запрацював «човниковий рух» поїздів.

 

13 грудня поліція провела обшуки в Київському метрополітені, Метробуді та структурних підрозділах Київської міської державної адміністрації в межах кримінального провадження про службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України).

 

 

 

 
Коментарі (0)