ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКличко почав перейматися стихійними звалищами в столиці

Кличко почав перейматися стихійними звалищами в столиці

В результаті перевірки робіт з благоустрою та прибирання столиці після зими мер Києва Віталій Кличко доручив главам районів, комунальним службам міста ліквідувати стихійні звалища сміття, що утворилися після зими

В результаті перевірки робіт з благоустрою та прибирання столиці після зими мер Києва Віталій Кличко доручив главам районів, комунальним службам міста ліквідувати стихійні звалища сміття, що утворилися після зими, повідомили в Київській міськдержадміністрації.

«Всі керівники районів отримали завдання скласти перелік таких звалищ, з'ясувати балансоутримувачів або орендарів захаращених територій і встановити стислі терміни для прибирання. Комунальні служби допоможуть прибрати сміття, але бізнес, установи, яким належать ці території, повинні бути відповідальними і розуміти, що місто не дозволить створювати звалища », - цитує слова мера столиці прес-служба КМДА.

Він також зазначив, що для ефективного контролю за дотриманням порядку необхідна відеофіксація, підтримка бізнесу, що працює поруч з захаращеними територіями, небайдужість місцевої громади.

«Все стихійні звалища або накопичення сміття, весь бруд після зими треба терміново прибрати. І голови районів несуть особисту відповідальність за санітарний стан територій в своїх районах і не повинні допускати захаращеності. Вулиці міста, парки і сквери - скрізь має бути чисто!», - зазначив В.Кличко.

Він підкреслив, що всі обслуговуючі організації - керуючі компанії, ОСББ, ЖБК, комерційні ЖЕКи - повинні впорядкувати прибудинкові території.

«Київавтодор» і «Київпастранс» - зобов'язані забезпечити прибирання територій та об'єктів транспортної інфраструктури: зупинок громадського транспорту, проїжджої частини, переходів, які знаходяться у них на балансі.

«Завдання комунальних служб, а також всіх балансоутримувачів, незалежно від того комерційна це структура або комунальна - забезпечити чистоту і порядок на території, за яку вони відповідальні», - зазначив мер Києва.

Також Кличко нагадав, що в столиці працює близько сотні інспекторів з благоустрою. Їх робота - контроль за дотриманням порядку. Сума штрафу за порушення благоустрою для юридичних осіб становить від 850 до 1700 грн; для фізичних осіб - від 340 до 1360 грн.

«Але, я переконаний, покарання має бути більш суворим, ніж 1700 гривень», - підкреслив міський голова.

За його словами, місто буде жорстко контролювати стан благоустрою та вживати заходів до тих, хто не підтримує чистоту і порядок.

В.Кличко також зазначив, що техніка, яку місто закуповує: міні-трактори, підмітально-прибиральні машини, - повинна працювати на вулицях міста.

«Саме для цього ми її придбали! Це ж - ефективність і швидкість збирання. Тому прошу надавати мені регулярно інформацію про кількість техніки, яка прибирає вулиці», - звернувся до комунальників мер.

 
Коментарі (0)