ГоловнаКиївські будніТранспортКличко пояснив підвищення вартості громадського транспорта

Кличко пояснив підвищення вартості громадського транспорта

Кличко роз’яснив, чому громадський транспорт столиці подорожчає з липня. Зокрема, на його думку, нинішня собівартість квитка набагато вища за саму вартість проїзду.

Кличко роз’яснив, чому громадський транспорт столиці подорожчає з липня. Зокрема, на його думку, нинішня собівартість квитка  набагато вища за  саму вартість проїзду.

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував ситуацію із підвищенням вартості проїзду в громадському транспорті, як заплановане на середину липня,  офіційний сайт міського голови Києва.

"Ми змушені підняти ціну на проїзд. Адже транспорт в Києві має належно працювати, бути безпечним та комфортним, вчасно ремонтуватися та оновлюватися", - відзначив мер.

Однією з причин зростання вартості проїзду в міському транспорті є собівартість проїзду. За словами Кличка, вона набагато вища, ніж вартість квитка.

Кличко, додав, що сьогодні є необхідність розвитку та оновлення рухомого складу громадського транспорту в Києві. І на все це потрібні значні кошти.

"Нині не вистачає водіїв громадського транспорту, оскільки люди не хочуть йти працювати на низьку заробітну плату і змушені шукати роботу закордонном", - сказав Кличко.

Він наголосив, що столична влада повинна підвищити зарплату водіям. Для пільгових категорій громадян буде збережений безкоштовний проїзд.

Як повідомлялося раніше, з 14 липня поїздки в наземному громадському транспорті Києва почали коштувати 8 грн. Разом з тим передбачено нижчий тариф для пасажирів, які користуватимуться проїзними квитками і безконтактними картками.

Раніше, в КМДА пояснили, що із  2015 року в країні зросли тарифи на електроенергію – у 5,4 рази, вартість дизельного пального – у 1,5 рази, вартість шин – у 1,5 рази, індекс споживчих цін за вказаний період (2015-2017 рік) становить 183%.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Травня 2018 p. 23:09
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші - лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. ------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще на початку 1992 року. В 1992 році ввели національну валюту "купонокарбованець" і з 1992 по 1996 рік той купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла . ----------------------------------------------Знецінення національних грошей, тобто інфляція, - це не що інше як тихий грабунок людей владою тієї держави, яка провадить таке знецінення.