ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Кличко проти «Київенерго». Хто кого?

Кличко проти «Київенерго». Хто кого?

Віталій Кличко: «Ми не будемо миритися з безвідповідальністю «Київенерго» щодо завищених рахунків за тепло»
Столична влада перевірить і відреагує на усі звернення киян щодо завищених нарахувань за опалення від «Київенерго», про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив у ефірі телеканалу «Київ».
 
«За грудень «Київенерго» знову з помилками нарахувало сплату за тепло. Було багато платіжок, де були незрозумілі суми. Міська влада не буде миритися з халатністю та безвідповідальністю компаній-постачальників комунальних послуг. Я доручив житлово-комунальній інспекції перевірити усі звернення киян щодо нарахувань за опалення та прозвітувати про результати. Я також звернувся до «Київенерго» щоб вони виконували умови договору про утримування об’єктів теплового господарства нашого міста», - наголосив Віталій Кличко.
 
Мер закликав киян, які отримали платіжки з завищеними нарахуваннями, звертатися до контакт-центру 1551.
 
«Кожен випадок перевірятиметься та отримає відповідну реакцію», - обіцяє міський голова. 

Віталій Кличко нагадав, що цього року закінчується угода про концесію з «Київенерго», і столична влада розглядатиме нові форми управління тепловим господарством міста. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Лютого 2017 p. 21:52
Часто при зміні форми платіжок споживачам штучно приписується борг, якого довести помилковість досить непросто, адже нові і старі форми платіжок, як правило, мають різні реквізити. Так, наприклад, АК "Київводоканал", при запровадженні нової форми платіжки ,починаючи з травня 2016 р. , штучно, просто так від стелі, поприписував борги побутовим споживачам. Далеко не всі добилися, щоб "помилково" приписаний борг не зазначався у платіжці. Тепер "Київводоканал" вимагає , щоб споживач у свій робочий час брав відпустку за власний рахунок і привозив до них оплачені квитанції та їх ксерокопії за останні три роки, а також довідки про субсидії за цей час. .Тобто, споживач на рівному місці, без ніякої своєї вини витрачає час, гроші і нерви, і ніякої компенсації йому за це не передбачено. А "Київгаз" при запровадженні нової форми платіжки , ставши "Київгазенерджи", у цьому шахраюванні пішов ще далі : штучний борг включив у суму "До сплати".