ГоловнаНовини ЖКГТранспортКличко розкритикував ініціативу Мінінфраструктури про регулювання діяльності автостанцій

Кличко розкритикував ініціативу Мінінфраструктури про регулювання діяльності автостанцій

Ініціатива Кабінету міністрів про внесення змін до основних нормативних актів, які регулюють діяльність автостанцій в Україні, зашкодить, насамперед, пасажирам.

 

Ініціатива Кабінету міністрів про внесення змін до основних нормативних актів, які регулюють діяльність автостанцій в Україні, зашкодить, насамперед, пасажирам.

 Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ініційовані на сайті міністерства інфраструктури громадські слухання щодо пропонованих змін у діяльності автостанцій.

Зокрема, такі зміни передбачають скасування попереднього та додаткового обстежень автостанцій, запровадження нерегульованого підвищення станційного збору, а також визначення маршрутів та зупинок на розсуд перевізника, скасування вимог щодо своєчасної подачі автобусів та низку інших норм.

«Таке рішення може призвести до безладу в пасажирських перевезеннях, до безконтрольної діяльності нелегальних перевізників, на яку не зможуть вплинути ані центральна, ані місцева влада. Бо, де, наприклад, гарантія, що, не маючи зобов’язання узгоджувати маршрути, перевізники одразу ж не скасують невигідні їм маршрути? А визначення зупинок на розсуд перевізників призведе також до заторів на вулицях великих міст. Така ініціатива уряду зашкодить, насамперед, пасажирам, для яких створить великі незручності. Тому, я вважаю, потрібно зважено підходити до нововведень, які стосуються інтересів і комфорту багатьох українців. І уряд не повинен підтримувати подібну ініціативу», — відзначив мер Києва.

Як повідомлялося раніше, столична влада відкриватиме перехоплюючі автостанції на в’їздах у Київ, що дозволить розвантажити вулиці столиці та оптимізувати перевезення. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час відкриття нового автовокзалу «Теремки».

Пропускна спроможність автовокзалу «Теремки» — 450 рейсів та 9 тис. пасажирів на добу, а у перспективі цей показник може зрости до 800 рейсів на день. Автовокзал уже уклав угоди з найбільшими операторами автоперевезень і продовжує вести переговори з іншими легальними перевізниками.

 

 
Коментарі (0)