ГоловнаНовини ЖКГТранспортКличко розповів, коли чекати запуску метро на Виноградар

Кличко розповів, коли чекати запуску метро на Виноградар

Будівництво гілки метро на Виноградар в Києві завершиться в 2021 році, повідомив в п'ятницю

Будівництво гілки метро на Виноградар в Києві завершиться в 2021 році, повідомив в п'ятницю, 7 серпня, мер столиці Віталій Кличко.

За його словами, вже через пару тижнів планують розпочати роботи з розробки тунелю між станціями Сирець і Мостицька.

Напередодні Кличко відвідав будівельний майданчик у майбутньої станції Мостиська і опублікував відповідне відео.

Градоначальник розповів, що через карантин в Україні не могли приїхати представники німецької заводу-виготовлювача тунелепрохідного щита, з-за чого виникла затримка в роботі, яка, втім, не призведе до значних затримок будівництва.

Кличко уточнив, що щит для прокладки тунелів здатний проходити близько 200 метрів в місяць. І десь за півроку один з тунелів вже буде прокладений.

"Роботи з будівництва метро на Виноградар тривають. Місто тримає на контролі це важливий проект. Фінансує його в повному обсязі. І ми робимо все, щоб в кінці наступного року відкрити дві нові станції метро", - зазначив Кличко.

Нагадаємо, в умовах коронакрізіса Київ виділив кошти на фінансово-кредитну підтримку столичного бізнесу. Як розповів Кличко, до кінця року банки-партнери зможуть видати близько 200 млн гривень кредитів. При цьому підприємцям будуть компенсувати 50% процентної ставки за кредитним договором.

 

 
Коментарі (0)