ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКличко спростував заяву про перевірку кількості мешканців у квартирах

Кличко спростував заяву про перевірку кількості мешканців у квартирах

Київська влада не буде ходити по квартирах та перевіряти прописку людей, що мешкають в них.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи інформацію про перевірки кількості мешканців у квартирах, де не встановлені лічильники, йдеться у повідомленні прес-служби Київського міського голови.

 «Це перекручена інформація. Ніхто не буде ходити по квартирах і перевіряти прописку. Наше завдання — зробити так, щоб була справедливість. Є сьогодні чимало скарг, адже в багатьох квартирах, де немає лічильників, мешкає більше людей, ніж зареєстровано в оселі. А вони використовують і водопостачання, і теплопостачання, але платять за меншу кількість людей. Ми зараз розглядаємо різні механізми, щоб забезпечити справедливу оплату за комунальні послуги», — наголосив Кличко.

Як повідомлялося раніше, столична влада мала намір розпочати перевірки квартир без лічильників води, де зареєстрована одна людина, але фіксується велике споживання води.

Зокрема, це пов'язано з тим, що у Києві є квартири, які не мають лічильників води і в яких офіційно зареєстрована одна або дві людини, водночас будинковий лічильник показує значно більше споживання.

У випадку, якщо мешканці квартир не впускатимуть перевіряючих до помешкання, міська влада звертатиметься до суду. 

Раніше низка ЗМІ повідомляли, що київська мерія вирішила з весни 2017 року розпочати рейди з виявлення мешканців квартир і будинків без реєстрації.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
27 Грудня 2016 p. 21:32
Від кожної багатоповерхівки або хрущівки виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. Самі двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. ---------------------------------------------------------------А потім зимою за цю вилиту влітку на вулицю воду платять споживачі, у квартирах яких немає індивідуальних лічильників холодної води.