ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКМДА домагатиметься обмеження роботи ТРЦ з проблемами пожежної безпеки

КМДА домагатиметься обмеження роботи ТРЦ з проблемами пожежної безпеки

Недоліки у питаннях пожежно-техногенної безпеки є у кожному ТРЦ столиці.

Недоліки у питаннях пожежно-техногенної безпеки є у кожному ТРЦ столиці.

Київська міська державна адміністрація через суд домагатиметься призупинення роботи торгово-розважальних закладів, власники яких відмовляються усунути порушення пожежної безпеки.

Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву начальника Управління з питань надзвичайних ситуацій Романа Ткачука  під час прес-конференції.

За його словами, недоліки у питаннях пожежно-техногенної безпеки є у кожному ТРЦ Києва. За час дії мораторію на проведення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності почастішали випадки пожеж, зокрема у ресторанах та торгово-розважальних центрах.

“Наше завдання — домогтися від власників повного усунення цих порушень. В іншому випадку, ми вже обговорювали це питання з мером, інформація передаватиметься правоохоронцям. Тоді через суд будемо домагатися обмеження роботи ТРЦ до повного усунення проблем”, — заявив начальник Управління та додав, що міська влада вже погодила свої дії з Головним управлінням ДСНС у м.Києві.

Роман Ткачук нагадав, що з 2017 року громада столиці фінансує оснащення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у м. Києві.

“У минулому році виділено 6 млн грн на матеріально-технічне оснащення пожено-рятувального підрозділу, в цьому році виділено вже більше 20 млн грн”, — додав він.

Нагадаємо, Київський міський голова Віталій Кличко доручив обстежити всі торгово-розважальні комплекси на відповідність нормам пожежної безпеки.

Як повідомлялося раніше, перевірки торгово-розважальних центрів на пожежну безпеку почнуться з 3 квітня. 

Після пожежі в торговому центрі в російському Кемерово український уряд доручив Міністерству внутрішніх справ і Державній службі з надзвичайних ситуацій спільно з іншими органами влади почати масштабну перевірку місць масового перебування людей.

Нагадаємо, в неділю 25 березня сталася масшабна пожежа в торговому центрі в російському Кемерово. За офіційними даними, загинули під час пожежі 64 людини, більшість - діти.

 

 
Коментарі (0)