ГоловнаВибір редакціїУтилізація ТПВКМДА дозволила здавати в оренду сміттєзбірники

КМДА дозволила здавати в оренду сміттєзбірники

У Київраді вважають, що здача в оренду комунальних сміттєзбірників в багатоквартирних будинках дозволить привести їх у порядок, здати в оренду під продаж їжі та інших товарів

У Київраді вважають, що здача в оренду комунальних сміттєзбірників в багатоквартирних будинках дозволить привести їх у порядок, здати в оренду під продаж їжі та інших товарів, заробити на оренді, а також поліпшить якість надання побутових послуг населенню.

Про це стало відомо з ефіру депутата Київради, члена постійної комісії Київради з питань власності Сергія Артеменка в програмі "Депутатська приймальня" на телеканалі "Київ ТВ", яка вийшла 13 червня 2018 року.

Мова в студії зайшла про нещодавно ухвалений Київрадою рішення, згідно з яким сміттєзбірники, розташовані в під'їздах житлових будинків, дозволено здавати в оренду.

"Ми підготували проект рішення, яким фактично доручили київським районним адміністраціям провести інвентаризацію, в результаті якої визначити, які сміттєзбірники їм потрібні для власного користування, а які можуть бути передані в оренду", - заявив Сергій Артеменко.

Депутат нагадав, що з 2010 року сміттєзбірники заборонили здавати в оренду. А з 2012 року з тарифу з обслуговування прибудинкової території виключили оплату на їх утримання, в результаті чого сміттєзбірники стали безгоспними і запущеними.

За словами депутата, орендувати приміщення сміттєзбірника можна буде для надання побутових послуг населенню, а також для торгівлі продуктовими та непродуктові товарами, крім алкоголю.

"За нашими розрахунками, якщо в середньому ставка буде 6-8%, орендна плата для сміттєзбірника розміром 15-20 кв. м складе 3-5 тис. гривень ", - зазначив Артеменко.

На його думку, це може бути дуже вигідною пропозицією для малого і середнього бізнесу.

Депутат нагадав, що Київрада виключила можливість відчуження та приватизації комунальних сміттєзбірників.

Мер Києва Віталій Кличко підписав дане рішення Київради 13 червня.

 

 
Коментарі (0)