ГоловнаКиївські будніБлагоустрійКМДА: Київські каштани вбила не сіль, а міль

КМДА: Київські каштани вбила не сіль, а міль

КМДА знайшла нового винуватця в загибелі дерев.

Оскільки депутати не захотіли проголосувати за мораторій на застосування сольових сумішей в зимовий період, аби не вбивати дерева, що ростуть обабіч доріг, КМДА знайшла нового винуватця в загибелі дерев.

Так, минулого року чиновники назвали головним вбивцею каштанів на Хрещатику – сольові суміші, що ними посипають дороги та тротуари під час снігопадів.

Тоді КМДА повідомляла, що грунт, що в ньому ростуть дерева, схожий радше на солончак, а не на чорнозем. Від того ми й спостерігаємо повільну, але невпинну загибель дерев.

Втім, направивши черговий запит до КМДА, відповідь кардинально відрізнялась від минулорічної. Виявляється, той факт, що дерева фактично ростуть в сольовому розчині, не впливає на їх життєздатність. Головний ворог дерев відтепер - каштанова мінуюча міль.




 

Втім, якщо в Києві проблема з мінуючою міллю дійсно існує, нашим чиновникам слід було б перейняти досвід Одеси, де ще минулого року знайшли ефективний засіб боротьби із цим небезпечним шкідником. Так звані феромонні пастки, що виготовляються однією з Європейських парфюмерних компаній, допомагають позбавитись від цього шкідника.

 

Пастка приваблює самців метелика, які просто прилипають до неї і гинуть, невзмозі більше літати.

 

За матеріалами Клима Братківського

 
Коментарі (0)