ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняКМДА планує змінити межі Києва

КМДА планує змінити межі Києва

Департамент земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації (КМДА) наполягає на тому, що затвердити проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж Києва вдасться, незважаючи на неузгодженість його Київською обласною радою

Департамент земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації (КМДА) наполягає на тому, що затвердити проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж Києва вдасться, незважаючи на неузгодженість його Київською обласною радою (КОС). Чиновники запевняють, що відповідний проект автоматично вважається узгодженим, так як КОС не вклався в термін. Хоча, схоже, обласні депутати не тільки вчасно дали негативні висновки, а й видали тлумачні зауваження до проекту землеустрою щодо смт Коцюбинське, повідомляє КievVlast.

Про те, що в КМДА впевнені в узгодженні вищевказаного проекту землеустрою, KV стало відомо з повідомлення на офіційному порталі столичної влади від 13 січня 2020 року.

"У Департаменті земельних ресурсів повідомили, що окремі інтернет-ЗМІ почали поширювати недостовірну інформацію про нібито непогодження деякими місцевими радами проекту землеустрою щодо зміни меж міста Києва", - сказано в повідомленні.

Чиновники нагадали, що 20.12.2019 року, згідно з рішенням Київради (№445 / 8018 "Про погодження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Києва". - KV), Департаментом земельних ресурсів КМДА були направлені копії проекту землеустрою всім зацікавленим місцевим радам для його узгодження.

"Зазначені питання підлягають розгляду виключно на пленарних засіданнях відповідних рад і приймаються у формі рішень (Закон України" Про місцеве самоврядування в Україні "). Також в Департаменті звернули увагу, що з 10.01.2020 року проект землеустрою вважається узгодженим тими місцевими радами, що не розглянули його на пленарних засіданнях у встановлений законодавством термін (стаття 186 Земельного кодексу України) ", - повідомила прес-служба КМДА.

Відзначимо, дане повідомлення, по всій видимості, є своєрідною відповіддю Департаменту земельних ресурсів КМДА на публікацію * KV від 13 січня 2020 року "Область відмовила Кличко в узгодженні нових меж Києва".

Щоб довести некомпетентність "деяких ЗМІ" чиновники навіть опублікували ряд документів - в т.ч. відповідь від 02.01.2020 року за підписом т.в.о. голови КОС Тетяни Семенової на лист Департаменту земельних ресурсів КМДА від 20.12.2019 року щодо узгодження нових кордонів столиці. Земельники Кличко підкреслюють дату відправлення листа, явно натякаючи на термін, в який була дана відповідь. Очевидно, вони вважають, що між відправкою листа і отриманням відповіді пройшло більше визначених ст. 186 Земельного кодексу десяти днів.

Однак, в ст.186 ЗК чітко говориться, що органи місцевого самоврядування при погодженні проекту землеустрою зобов'язані надати або відправити розробнику свої висновки про його погодження або про відмову в такому погодженні протягом десяти робочих днів саме з дня отримання документації із землеустрою, а не з дня його відправки. Крім того, там нічого не говориться про те, що проект повинен бути розглянутий саме на пленарних засіданнях.

При цьому, питання "нових меж Києва", по суті, був розглянутий на засіданні Київської облради 19.12.2019 року: депутатами було підтримано звернення до Верховної ради щодо врегулювання спірних питань меж Києва і Київської області. У ВР попросили не допустити затвердження проекту землеустрою авторства чиновників КМДА та відзначили, що питання щодо зміни меж Києва може бути вирішене виключно з урахуванням інтересів і обов'язковим урахуванням рішень жителів відповідних населених пунктів Київської області.

Крім того, в своєму зверненні до парламенту обласна рада фактично визнає, що селище Коцюбинське на сьогоднішній день є анклавом столиці. Депутати облради вважають, що Коцюбинське як територія фактично вкраплена в межі Києва і питання її приєднання до столиці повинен вирішити парламент з урахуванням думки населення. Ймовірно, земельники Віталія Кличка це в "своїй формулі" не врахували.

 

 
Коментарі (0)