ГоловнаНовини ЖКГТранспортКМДА повернула частину боргу за міську електричку

КМДА повернула частину боргу за міську електричку

Київська міська адміністрація заплатила Південно–Західній залізниці 966 тис. грн за обслуговування міських електропоїздів.

В цьому році Київська міська адміністрація заплатила Південно–Західній залізниці 966 тис. грн за обслуговування міських електропоїздів, що курсують по Київському залізничному кільцю. Загалом з початку руху міської електрички заборгованість КМДА лише за обслуговування міської електрички становить 34,5 млн грн.

Про це «У.К».» повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

За даними Київпастранса, щомісяця послугами міської електрички користаються більш ніж 900 тис. киян і гостей столиці (36,5 тисяч щоденно). Але про прибутковість навіть такого популярного виду транспорту мови не йде.

Згідно з законодавством України залізниці надають пільговий проїзд соціально незахищеним верствам населення: ветеранам війни та праці, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, пенсіонерам за віком, студентам та учням професійно–технічних навчальних закладів, дітям віком від 6 до 14 років та іншим (всього 26 категоріям громадян). Відповідно до статті 9 Закону України «Про залізничний транспорт» компенсації перевізнику за здійснення перевезень пільгових категорій громадян мають компенсуватися за рахунок державного або місцевого бюджетів.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)