ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГКМДА визнала втрату контролю над якістю ЖКП

КМДА визнала втрату контролю над якістю ЖКП

У Київській міській державній адміністрації визнали, що не можуть вплинути на якість надання житлово-комунальних послуг. Посадовці виправдовуються, мовляв, сьогодні на законодавчому рівні відсутні фактичні важелі управління.

Місцева влада не має фактичних важелів впливу на надавачів житлово-комунальних послуг. На цьому наголосив під час круглого столу заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Київської міської державної адміністрації Іван Пастухов.

«У діючому законодавстві система контролю (за якістю надання житлово-комунальних послуг – ред.) відступає усе далі і далі в тінь. Фактичних важелів впливу на надавача послуг у галузі ЖКГ у місцевої влади наразі немає» - зазначив він.

До цього, за словами посадовців, призвело знищення контролюючих органів у галузі житлово-комунального господарства, яке відбулося паралельно із запровадженням ринкових механізмів.

Читайте також: Колективні судові позови «роздягнуть» комунальні підприємства

«Запровадження ринкових механізмів у нашій країні було зроблено паралельно зі знищенням контролюючих органів. Сьогодні немає ні інспекції з житлово-комунальних послуг, ні державної інспекції з контролю за цінами. Декларативно записано, що органи місцевого самоврядування мають право контролю, але в КМДА немає ні штату, ні повноважень і проконтролювати якість надання житлово-комунальних послуг дуже проблематично» - підкреслив начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбінський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, невдовзі кияни платитимуть за тепло більше. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, має намір переглянути для ПАТ «Київенерго» тарифи на теплову енергію для потреб населення.

 
Коментарі (0)