ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКМДА затвердила кредит на 140 млн. євро для модернізації ТЕЦ

КМДА затвердила кредит на 140 млн. євро для модернізації ТЕЦ

Київська міська рада затвердила договір гарантій та погодила кредитний договір з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) для отримання кредиту на суму 140 млн. євро

 

Київська міська рада затвердила договір гарантій та погодила кредитний договір з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) для отримання кредиту на суму 140 млн. євро для модернізації теплоенергетичного комплексу міста. Відповідне рішення на засіданні 23 червня підтримали 74 депутати, повідомляє прес-служба Київради.

"Прийняття рішення фактично є початком безпосереднього залучення комунальним підприємством "Київтеплоенерго" кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) у розмірі 140 млн. євро на модернізацію системи теплопостачання у Києві", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, відповідна кредитна угода була підписана 2 вересня 2021 року.

Вона передбачає залучення 140 млн євро на модернізацію системи теплопостачання Києва, зокрема реконструкцію ТЕЦ та окремих котелень, а також запровадження нової диспетчерсько-моніторингової системи.

У рамках планованих проектів буде виконано встановлення на ТЕЦ-6 нових енергоблоків та теплового акумулятора. На ТЕЦ-5 планується встановлення конденсаційного економайзера, який використовуватиме залишкову енергію димових газів (скидання тепла) для забезпечення опаленням столичних будинків.

Також буде здійснено реконструкцію неефективних котелень, що дозволить знизити викиди парникових газів.

Крім того, проектом передбачено встановлення нової системи моніторингу та диспетчеризації (SCADA), яка в режимі реального часу аналізуватиме та контролюватиме роботу всього енергокомплексу та відстежуватиме його виробничі показники.

 

 

 
Коментарі (0)