ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКМДА затвердила звіт щодо перевірки Київміськбуду

КМДА затвердила звіт щодо перевірки Київміськбуду

«Обсяг роботи за цей період був дуже великий, ми опрацювали фінансову звітність про діяльність, включно з 2019 року, інформацію про будівельні проєкти, а також інформацію стосовно нарахованих та виплачених у 2019-2022 роках до бюджету Києва дивідендів

 

«Обсяг роботи за цей період був дуже великий, ми опрацювали фінансову звітність про діяльність, включно з 2019 року, інформацію про будівельні проєкти, а також інформацію стосовно нарахованих та виплачених у 2019-2022 роках до бюджету Києва дивідендів. Наразі можемо говорити про перші спільно досягнуті проміжні результати. Так тимчасова контрольна комісія рекомендувала наглядовій раді ПрАТ «ХК «Київміськбуд» в межах своєї компетенції посилити контроль за фінансово-економічною діяльністю компанії з обов’язковим прийняттям відповідних кадрових рішень у випадку її порушення. А також проконтролювати забезпечення належної діяльності підрозділу внутрішнього фінансового контролю та аудиту акціонерного товариства. Крім цього, звернулись до Департаменту комунальної власності КМДА з пропозицією збільшити склад наглядової ради ПрАТ «ХК «Київміськбуд» до п’яти осіб», – розповіла депутатка Мирослава Смірнова.

Також депутати рекомендували КМДА здійснювати закупівлю об’єктів нерухомого майна для Київміськбуду. Крім цього, розглянути можливість виділення фінансової позики або докапіталізації компанії.

«До того ж сьогодні на засіданні ми підтримали пропозицію від імені Київської міської ради звернутись до Кабінету Міністрів України з вимогою компенсувати ПрАТ «ХК «Київміськбуд» сумарного запланованого збитку, пов’язаного з добудовою проєктів корпорації «УКРБУД» у сумі 2,28 мільярда гривень», – додала Мирослава Смірнова.

Нагадаємо, що 6 липня Наглядова рада спільно з правлінням ПрАТ «Київміськбуд» відсторонили від керівництва компанією Ігоря Кушніра. Паралельно на засіданні було ухвалено рішення про проведення аудиту діяльності компанії.

4 липня журналісти Bihus.Info. опублікували розслідування, у якому йшлося про те, що дружина президента «Київміськбуду» Ігоря Кушніра володіє віллою у Франції, що обійшлася у 20 млн євро. Водночас на початку 2023-го «Київміськбуд» тимчасово зупинив будівельні роботи та просив про додаткове фінансування з бюджету. 80% «Київміськбуду» належить громаді міста Києва.

5 липня журналісти видання дізналися, що Ігор Кушнір зі своєю дружиною Оксаною в травні цього року піднялися на Еверест. Для цього посадовець виїхав за кордон, використовуючи довідку про інвалідність. Підйом на Еверест обійшовся подружжю в $150 тис. За час повномасштабної війни Кушнір зміг загалом пробути за кордоном приблизно 8 місяців.

 

 
Коментарі (0)