ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКМДА збільшить площу зелених зон столиці

КМДА збільшить площу зелених зон столиці

За дорученням голови КМДА Олександра Попова проаналізовано використання земель в Києві, враховані пропозиції Головного управління містобудування та архітектури КМДА та районних держадміністрацій щодо збільшення площі зелених зон орієнтовно на 2500 га.

Київська міська державна адміністрація планує збільшити площу зелених зон столиці на 2,5 тис. га. Про це заявив начальник комунальної організації «Інститут Генерального плану Києва» Сергій Броневицький, повідомляє прес-служба інституту, інформує прес-служба.

«За дорученням голови КМДА Олександра Попова проаналізовано використання земель в Києві, враховані пропозиції Головного управління містобудування та архітектури КМДА та районних держадміністрацій щодо збільшення площі зелених зон орієнтовно на 2500 га», - заявив Броневицький.

В рекреаційних зонах, біля водоймищ передбачається розміщення розважальних об'єктів, кафе, атракціонів, об'єктів для водного спорту, пляжних спортивних ігор, що відповідає досвіду формування рекреаційних і курортно-туристичних територій в країнах Європи. Особлива увага приділяється реалізації ініціативи «Дніпровська перлина» Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року.

Громадське обговорення проекту Генерального плану Києва до 2025 року триває. «Робочою групою замовника - Головного управління містобудування та архітектури КМДА за участю Інституту генерального плану розглянуті близько 1000 пропозицій громадських організацій та киян», - повідомив Сергій Броневицький.

Крім того, як повідомлялося раніше концепція розвитку столичних островів, що перемогла в інвестконкурсі, увійде в основу генплану Києва.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)