ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКМДА зводитиме пільгове житло для киян

КМДА зводитиме пільгове житло для киян

З метою створення умов для забезпечення житлом громадян, які перебувають на квартирному або кооперативному обліку в столиці, зводитимуть помешкання за пільговою вартістю.

З метою створення умов для забезпечення житлом громадян, які перебувають на квартирному або кооперативному обліку в столиці, зводитимуть помешкання за пільговою вартістю. Підписане відповідне розпорядження КМДА, інформує прес-служба.

Згідно з документом житлові приміщення за пільговою ціною надаватимуть мешканцям, які відповідно до чинного законодавства потребують поліпшення житлових умов, з урахуванням площі, яка перебуває у приватній власності громадян. Кияни мають право отримати квартиру більшої площі, яка надається із розрахунку не більше однієї кімнати на кожного члена сім’ї з урахуванням житлової площі, що є у його власності.

Головному управлінню житлового забезпечення КМДА доручено при укладанні договорів із замовником будівництва передбачати у таких договорах перелік квартир, їхню загальну площу, терміни, вартість будівництва 1 кв. метра, перелік внутрішніх опоряджувальних робіт тощо.

Договори доручення, якими визначаються порядок та умови фінансування будівництва квартир за пільговою ціною, вартість будівництва 1 кв. метра, терміни будівництва, порядок передачі квартири у власність громадян та інші умови договору укладаються з громадянами на підставі списків мешканців, які перебувають на квартирному обліку. Ці списки подаються до Головного управління житлового забезпечення районними держадміністраціями, головними управліннями, управліннями. А також на підставі списків громадян, які перебувають на кооперативному обліку, що формуються Головним управлінням житлового забезпечення.

Оформлення договорів доручення здійснюватиметься на підставі заяв громадян та наданих ними документів, а саме:

– копії паспорта;

– копії свідоцтва про народження дитини (для фізичної особи у віці до 16 років);

– довідки з місця проживання про склад сім’ї та реєстрацію;

– довідки про перебування на квартирному та (або) кооперативному обліку;

– копії правовстановлювального документа на житло, що перебуває у власності громадянина (членів його сім’ї) у місті Києві (за наявності такого житла);

– копії документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (копії відмітки у паспорті про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків).

Передача громадянам квартир у власність здійснюватиметься в установленому законом порядку.

 
Коментарі (0)