ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКМУ дозволив «Нафтогазу» заплатити за російський газ

КМУ дозволив «Нафтогазу» заплатити за російський газ

Кабмін дозволив «Нафтогазу» розрахуватися з РФ за газ грошима, які зарезервовані на рахунку компанії, відкритому в Нацбанку. Оплата пройде відповідно до постанови для проведення розрахунків між «Газпром» та «Нафтогазом України».

Кабмін дозволив «Нафтогаз України» використовувати зарезервовані на рахунках Нацбанку 3,1 млрд дол.в для виконання зобов'язань, передбачених доповненням до газового контракту з «Газпромом». Про це йдеться у постанові Кабміну від 4 листопада 2014 р. № 1059-р.

Відповідно до документу, НАК «Нафтогаз України» дозволили використати кошти, зарезервовані на її рахунку, відкритому в Нацбанку відповідно до постанови для проведення розрахунків між «Газпром» та «Нафтогаз України».
 
Кабмін рекомендує НБУ розглянути питання: зняття з валютного контролю операцій, проведених згідно з пунктом 1 зазначеного у пункті 3 цього розпорядження доповнення, не пізніше 30 календарних днів від дати ухвалення рішення Арбітражного інституту Стокгольмської торгової палати у спорі між «Нафтогаз» та «Газпром» або дати остаточного оформлення їх домовленостей у позасудовому порядку.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на завтрашньому засіданні уряд представить програму із заміщення газу на підприємствах, на яку планують виділити сотні мільйонів гривень.
 
Коментарі (0)