ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКМУ буде «переманювати» на встановлення негазових котлів

КМУ буде «переманювати» на встановлення негазових котлів

На завтрашньому засіданні уряд представить програму із заміщення газу на підприємствах, на яку планують виділити сотні мільйонів гривень.

Завтра Кабінет Міністрів розгляне урядову програму заміщення газу на підприємствах на суму 440 млн грн. Про це повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук.

«Завтра на засіданні уряду буде представлена на широкий огляд і на Кабінет Міністрів, відповідно до доручення Прем'єра та відповідно до доручення Віце-прем'єра Володимира Гройсмана, програма стимулювання заміщення газу підприємцями», - заявив пан Савчук.
 
Сергій Савчук пояснив, що програма передбачає те, що будь-який вид підприємства, яке поставило негазовый котел і яке по закінченню опалювального сезону, по підтвердженню облгазу, відзвітує про кількість заміщеного газу, отримає від уряду 50% компенсацію від суми заміщеного палива.
 
За словами пана Савчука, на цю програму Кабмін має намір виділити 440 млн грн.
 
«Ми порахували, що якщо таким чином ми будемо залучати кошти, то ефект мультиплікатора, дозволить нам залучити ще 1 мільярд гривень інвесторів. Таким чином ми зможемо замінити російського газу на цій програмі на 200 мільйонів доларів»,- сказав пан Савчук.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Нацбанк домовився з МВФ про оплату за російський газ безпосередньо із золотовалютних резервів.
 
Коментарі (0)