ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКМУ повторно змусив великих споживачів купувати газ у «Нафтогазу»

КМУ повторно змусив великих споживачів купувати газ у «Нафтогазу»

Кабмін повторно зобов'язав великих споживачів купувати газ у «Нафтогазу». Відповідні вказівки закріплені у постанові №647.

Кабінет Міністрів збільшив кількість промислових підприємств, які зобов'язані купувати газ цієї зими виключно у НАК «Нафтогаз України», вдвічі - з 74 до 152. Відповідну постанову №647 Кабінет Міністрів прийняв на своєму засіданні 26 листопада і оприлюднив на урядовому сайті сьогодні.

У список, зокрема, включені азотні підприємства, яким в кінці вересня уряд заборонив купувати газ українського видобутку або з українських газових сховищ, хоча на практиці ця постанова не працювала.
 
Одночасно Кабмін скасував свої попередні постанови №596 і №599 від 7 і 12 листопада, які оскаржили в суді приватні газовидобувачі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Кабмін зобов'язав великих споживачів природного газу купувати його виключно у НАК «Нафтогазу України». Про це йдеться в постанові КМУ №596 «Про порядок закупівлі природного газу промисловими, енергогенеруючими та теплогенеруючими (в частині промислових обсягів газу) підприємствами» від 7 листопада.
 
Коментарі (0)