ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКМУ втрутився в управління будинками

КМУ втрутився в управління будинками

Кабінет Міністрів передав до Верховної Ради законопроект, який врегульовує механізми управління спільним майном з боку власників житлових та нежитлових приміщень в багатоквартирних будинках.

Кабінет Міністрів передав до Верховної Ради законопроект №4463а «Про особливості здійснення права  власності у багатоквартирному будинку», який спрямований на забезпечення ефективного управління спільним майном багатоквартирних будинків.

Документом регламентуються механізми управління спільним майном з боку власників житлових та нежитлових приміщень в багатоквартирних будинках.

Проект Закону предустматривает дві основні форми такого управління: добровільне об'єднання власників багатоквартирного будинку або керуюча компанія.
 
У разі, якщо мешканці багатоквартирного будинку протягом року після прийняття закону не огранизуются в ОСББ, управителя призначать місцева влада.
 
Також, законопроект передбачає юридичне визначення понять «багатоквартирний будинок», майна, що належить до спільного майна; суб'єктів права власності у багатоквартирному будинку, і т.д.
 
«Реалізація положень проекту Закону України «Про особливості права власності у багатоквартирному будинку» сприятиме ефективному управлінню, утриманню та експлуатації загального майна багатоквартирних будинків, збереження житлового фонду та удосконаленню і розвитку ринку надання послуг з управління спільним майном багатоквартирного будинку», - йдеться в пояснювальній записці.
 
Як раніше повідомляла "Україна Комунальна", процедура створення ОСББ - важлива, але іноді важливо знати, як правильно ліквідувати об'єднання.
 
Коментарі (1)
Sergiy1
15 Серпня 2014 p. 13:19
Забули тільки про Цивільний Кодекс, де визначено порядок оформлення доручення управляти майном.Та про недоліки Закону та Порядку про приватизацію житла щодо відсудності у свідоцтві про власність відомостей про долю у співласності. А також про розподіл внутрішньобудинкового інженерного обладнання на внутрішньобудинкове та внутрішньоквартирне.І чим власники(співласники) мають розпорядитися, а з чим залишиться сам на сам.