ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГКнопки харківських ліфтів стануть музейними експонатами

Кнопки харківських ліфтів стануть музейними експонатами

Підприємство взяло на себе зобов'язання до 9 травня – Дня Перемоги – замінити в житлових будинках усі кнопки в ліфтах

Працівники КСП «Харківміськліфт» установили нові кнопки виклику кабін уже в половині харківських ліфтів.

Про це 13 березня під час «прямої лінії» в газеті «Вечірній Харків» повідомив генеральний директор КСП «Харківміськліфт» Анатолій Кандауров, інформує прес-служба Харківської міськради.

А.Кандауров нагадав, що підприємство взяло на себе зобов'язання до 9 травня – Дня Перемоги – замінити в житлових будинках усі кнопки в ліфтах.

«У першу чергу ми замінюємо кнопки виклику ліфта. Це не просто кнопки, а цілі апарати виклику. Тому повним ходом іде виготовлення кнопок, робота не зупиняються. Зламані, спалені пластмасові кнопки в кабінах теж по змозі замінюємо. Ми установлюємо антивандальні металеві кнопки», - зазначив А.Кандауров.

Окрім того, КСП «Харківміськліфт» планує до Дня міста відкрити музей ліфтів.

«Музей практично готовий. Уже зібрано деталі старих ліфтів, підйомно-транспортне обладнання. У музеї можна буде побачити, з чого починалася історія харківського ліфта – незвичайні дерев'яні кабіни і багато іншого. Людям цікаво побачити, яке було обладнання у 20-ті роки - фінське, німецьке, болгарське. У місті залишилося лише два таких болгарських ліфти», - зазначив гендиректор КСП «Харківміськліфт».
Як підкреслив А.Кандауров, екскурсії в новому музеї будуть безкоштовні.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)