ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКоболєв назвав причину збитків «Нафтогазу»

Коболєв назвав причину збитків «Нафтогазу»

Глава НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв на своїй сторінці в Facebook написав, що такі колосальні збитки пов'язані зі зниженням попиту і цін на енергоресурси у зв'язку з кризою, викликаною коронавірусом

Глава НАК "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв на своїй сторінці в Facebook написав, що такі колосальні збитки пов'язані зі зниженням попиту і цін на енергоресурси у зв'язку з кризою, викликаною коронавірусом.

Крім того, він зазначив, що через кризу збитки несуть практично всі найбільші нафтогазові компанії світу. Коболєв також стверджує, що в "Нафтогазі" розуміли, що через кризу будуть збитки.

"Найбільші нафтогазові компанії світу фіксують збитки на тлі обвалу ціни на нафту і газ та пандемії коронавируса. Наприклад, чистий збиток британсько-нідерландської нафтогазової компанії Royal Dutch Shell в першому півріччі 2020 склав $ 18.15 млрд проти прибутку в $ 8.9 млрд за перше півріччя 2019 року . Французька нафтогазова компанія Total, другий за величиною гравець на глобальному ринку СПГ серед приватних компаній, в першому півріччі 2020 отримала $ 8.33 млрд чистого збитку проти прибутку в $ 5.87 млрд в 2019 році.

Ціни на газ в Європі (NCG) з початку року впали на 58% до рекордно історичних мінімумів.

Була б наївно думати, що така ж доля омине Нафтогаз. Зниження попиту і цін на енергоресурси вплинуло на всі сегменти нашої діяльності. Ми зафіксували збиток у звітності за перше півріччя.

Це не стало сюрпризом. Ми цього чекали і готувалися до кризової ситуації. Нафтогаз повинен зважений план дій і достатній запас міцності для проходження кризового періоду. Ми скоротили наші капітальні інвестиції на 50%. Це було важливою і своєчасною реакцією на падіння привабливості інвестиційних проектів в галузі.

"Нафтогаз" має зважений план дій і достатній запас міцності для проходження кризового періоду ", - заявив глава НАК.

 
Коментарі (0)