ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКоболєв розповів, чому зростають ціни на газ

Коболєв розповів, чому зростають ціни на газ

Глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає, що високі ціни на газ, які пропонують населенню газсбити, пов'язані з тим, що вони хочуть добре заробити, а з джерелом отримання блакитного палива це не пов'язано

 

Глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв вважає, що високі ціни на газ, які пропонують населенню газсбити, пов'язані з тим, що вони хочуть добре заробити, а з джерелом отримання блакитного палива це не пов'язано.

Про це він сказав в ефірі телеканалу «UA Перший».

Коментуючи різницю в ціні в 30-40% між ціною «Нафтогазу» і газсбитов групи олігарха Дмитра Фірташа він зазначив, що газсбити поставляють українцям газ з 2015 року і охоплюють близько 70% всіх споживачів газу в Україні. Також у Фірташа впевнені, що найближчої зими 90% споживачів не змінять постачальника, а також в Україні немає органу, який би контролював ситуацію на ринку газу. Все це, зазначає Коболєв, є причиною того, що газсбити не ставлять справедливу ціну, а намагаються максимально заробити.

«Немає ніякої логічного зв'язку між маржею газсбитов і тим, у кого вони купують газ. Більш того, я перевіряв - є приватна компанія, яка продає дешевше газ, ніж у нас », - сказав чиновник.

Він підкреслив, що зараз у «Нафтогазу» невелика база клієнтів і підвищення тарифи на 1 гривню не принесе достатнього прибутку.

«Тому ми воюємо за кінцевого споживача», - розповів Коболєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Андрій Коболєв назвав чинники, які впливають на ціну газу і які не можна спрогнозувати.

Також повідомлялося, що вартість газу для населення з січня 2021 року в деяких регіонах України може вирости на 30%. Такий прогноз озвучив нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубинський.

 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
23 Листопада 2020 p. 23:39
Cпустошує кишені пересічних споживачів не плата за газ , а плата за воду.----------------------------------Для порівняння: для пересічної сім"ї з 4-ох осіб , які мешкають у малогабаритній квартирі, щомісячна плата за воду становить у середньому 2000 грн., а плата за газ - 100 грн. Тобто, плата за воду у 20 разів (!) більша , чим за газ.