ГоловнаПослугиФінансування ЖКГВ українців з’явився шанс на зниження вартості газу

В українців з’явився шанс на зниження вартості газу

Народні обранці підтримали у першому читання законопроект про зниження вартості газу для населення. Зокрема, для зниження цін на «блакитне» паливо, документ пропонує низку змін до Податкового кодексу.

У Верховній Раді народні депутати прийняли у першому читання законопроект №2835 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення». За проект Закону проголосувало 228 парламентарів.

Документ пропонує встановлювати справедливу ціну на газ для населення шляхом затвердження однакових ставок рентної плати для всіх підприємств-видобувачів природного газу без розподілу за типом споживання видобутого газу.

«Також пропонується на обсяги природного газу, що постачається для населення збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ встановити у розмірі 0 %», - йдеться в пояснювальній записці.

Втрати доходів держбюджету, в разі проходження законопроекту, можуть скласти 5,2 млрд грн. до кінця року. Однак, зазначається, що в ситуації перевиконання доходів Державного бюджету (близько 26,3 млрд грн.), ризики невиконання бюджету за підсумками 2015 року відсутні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нардепам пропонують спрямувати на потреби населення газ власного видобутку. Це, як зазначають ініціатори, сприятиме утриманню стрімкого здорожчання «блакитного» палива для населення. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Парламенті.

 
Коментарі (0)