ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКолектори у Дніпровському районі столиці дочекалися ремонту

Колектори у Дніпровському районі столиці дочекалися ремонту

КМДА затвердила ліквідацію аварійної ситуації на самопливному каналізаційному колекторі по вулиці Курнатовського, 2. Загалом на зазначений об’єкт передбачено 1,21 млн грн.

З метою ліквідації аварійної ситуації на самопливному каналізаційному колекторі діаметром 600 м по вул. Курнатовського, 2 у Дніпровському районі голова КМДА Олександр Попов підписав відповідне розпорядження КМДА № 907 від 10 червня 2013 року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

ПАТ «АК «Київводоканал» визначається замовником розробки проектно-кошторисної документації та виконання ремонтних робіт.

Фінансування робіт здійснюється відповідно до показників Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2013 рік.

На виконання Програми у червні цього року для ремонту зруйнованої ділянки колектора вже надійшло 1,19 млн грн. Загалом на зазначений об’єкт передбачено 1,21 млн грн.

Наразі на місці аварійної ситуації, що сталася 9 липня 2012 року, ведуться підготовчі роботи перед початком будівництва. Зокрема проводиться водозниження – інтенсивне зниження рівня підземних вод за рахунок посиленого відкачування статичних запасів вод і перехоплення динамічного притоку.

Нагадаємо, 9 липня 2012 року по вул. Курнатовського, 2 на каналізаційному колекторі діаметром 600 мм стався провал розміром 8х6 м та глибиною 1,5 м. Аварію спричинила руйнація конструкції колектора під впливом газової корозії та дії ґрунтових вод, а також розміщення безпосередньо на інженерній мережі Київводоканалу споруди станції технічного обслуговування – газової заправки автомобілів, що є грубим порушенням чинних правил щодо забудови в охоронній зоні каналізаційно-водопровідних мереж.

Довідково: Колектор по вул. Курнатовського, побудований у 1971 році, є аварійним по всій довжині (1,95 км), глибина його закладання – 3,6 м. Басейн каналізування: промзона поряд з котельнею «Воскресенська» та частина ж/м, прилеглого до парної сторони вул. Курнатовського.

 
Коментарі (0)