ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКоли стартує накопичувальна пенсійна система

Коли стартує накопичувальна пенсійна система

Павло Розенко назвав дату запровадження накопичувальної системи пенсій.

Накопичувальна пенсійна система в Україні може стартувати вже з 1 січня 2019 року, повідомив в ефірі «5 каналу» віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

За словами політика, на даний момент у Верховній Ради України є можливість зробити комплексну пенсійну реформу, підтримавши урядовий законопроект №4608, за накопичувальною системою або депутатський проект.

Необхідно пройти підготовчий етап до накопичувальної системи, але ми можемо чітко дати сигнал, і економіка нам дає позитивний сигнал про те, що з 1 січня 2019 року в Україні можливий старт накопичувальної системи, - підкреслив Розенко.

«І року-півтора нам вистачить для того, щоб змастити всі механізми, щоб подивитися, чи є, можливо, десь якісь прогалини в пенсійному законодавстві, що ще треба додати до того, щоб пенсійна система була трирівневої і повною. Але політичний сигнал і вже певні зміни законодавства під цей сигнал потрібно зробити зараз », - розповів віце-прем'єр.

Як повідомлялося раніше, розмір пенсій в 2028 році значно зросте, середній розмір виплат через десять років складе 6040 грн. Показник підготовлений на основі макропрогнозу Міністерства економічного розвитку і торгівлі та вказано в прогнозних розрахунках Міністерства соціальної політики.

Раніше Міністерство соціальної політики повідомило, скількох українців торкнеться перший етап модернізації пенсій.

 

 
Коментарі (0)