ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКолишнього директора столичного КП підозрюють в привласненні коштів

Колишнього директора столичного КП підозрюють в привласненні коштів

Подільський районний суд Києва обрав у відношенні ексдиректора КП “Міський магазин” Андрія Андрущенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

 

Нацполіція попередньо встановила, що він, будучи керівником вказаного підприємства, у 2020 році за сумнівних обставин нарахував собі доплати до заробітної плати на загальну суму 52,7 тис. гривень. Свою вину підозрюваний не визнає.

17 серпня 2022 року Подільський районний суд Києва обрав у відношенні ексдиректора КП “Міський магазин” Андрія Андрущенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Київському слідчому ізоляторі. Перебувати там екс-посадовець має до 29 вересня поточного року.

Андрущенка “відправили до СІЗО” у зв’язку з тим, що він є офіційним підозрюваним в рамках кримінального провадження. “Екскомунальнику” інкримінується привласнення майна та зловживання владою або службовим становищем. Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

Встановлено, що будучи директором КП “Міський магазин”, протягом жовтня-грудня 2020 року, він нарахував собі кошти за інтенсивність праці в розмірі 50% та надбавку за виконання особливо важливої роботи в розмірі 70% від посадового окладу.  Всього Андрущенко привласнив 52,7 тис. гривень.

Порушення було виявлено в рамках планового аудиту на КП “Міський магазин”у період 2020 року – першого півріччя 2021 року.

Андрющенко заперечував свою причетність до скоєння вказаних злочинів та намагався довести судді Наталії Ларіоновій, що ця підозра є надуманою. 

Варто зауважити, що Андрющенка викрили на нарахуваннях виплат під час  розслідування діяльності Департаменту промисловості та розвитку підприємства КМДА і КП “Міський магазин” та “схемах” з тендерними закупівлями протягом 2019-2020 років. Зазначається, що надалі правоохоронці дещо звузили “горизонти розслідування” та вирішили “обмежитися” лише “завищеними” зарплатами Андрія Андрющенка.

 

 

 
 
Коментарі (0)