ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГКоломийську міськраду через суд змусили погасити борг навчального закладу за газ

Коломийську міськраду через суд змусили погасити борг навчального закладу за газ

Прокуратура з’ясувала, що Коломийська міська рада, не виконавши належним чином свої обов’язки, залишила Державний професійно-технічний навчальний заклад без видатків для оплати послуг із газопостачання

 

 

Коломийським міськрайонним судом (Івано- Франківська область) задоволено позовну заяву Коломийської місцевої прокуратури в інтересах держави до Коломийської міської ради про визнання її бездіяльності протиправною та зобов’язання виділити кошти на погашення заборгованості.

Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на  прес-службу прокуратури області.

Зокрема, прокуратура з’ясувала, що Коломийська міська рада, не виконавши належним чином свої обов’язки, залишила Державний професійно-технічний навчальний заклад без видатків для оплати послуг із газопостачання, що призвело до виникнення заборгованості за спожитий природній газ та послуги з розподілу природного газу на загальну суму понад 179 тис. грн.

Завдяки принциповій позиції прокуратури суд зобов’язав Коломийську міську раду розглянути на пленарному засіданні питання про внесення зміни до місцевого бюджету на 2017 рік в частині виділення коштів на погашення вищевказаної заборгованості.

Як повідомлялося раніше, нещодавно близько  100 ОСББ та ЖБК Києва через борги не подали тепло своїм клієнтам – без тепла лишаються 157 будинків у столиці.

Таким чином, обслуговуючі організації, які накопичили борги за спожите тепло перед КИЇВЕНЕРГО більше 500 тис. грн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України знизив ціну на газ, який надають в межах спеціальних зобов’язань PSO для опалення і гарячого водопостачання, для бюджетних організацій на 22% – з 7907,2 до 6177,5 грн за 1 тис. кубометрів.

Нагадаємо, в Україні почали використовувати власні запаси газу зі сховищ. 

 

 
Коментарі (0)