ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКомфорт обійдеться Запоріжжю в тисячі і мільйони

Комфорт обійдеться Запоріжжю в тисячі і мільйони

За підключення газу мешканцям сіл Запоріжської області доведеться заплатити 8,4 тис. грн, коли загальна смета газифікація населених пунктів становить 4 млн.

У селі Григорівка Запорізького району Запорізької області відбувся урочистий пуск газу.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Запорізької ОДА.

Будівництво підвідного газопроводу до сіл Григорівка та  Веселянка Запорізького району було розпочато ще в 2009 році. Однак через фінансові ускладнення ПАТ «Запоріжгаз»  тільки тепер зміг завершити цю роботу.

З радісною подією селян привітав заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Дудка.

«Будівництво цього газопроводу дає можливість провести газ до 835 дворів у с.Григорівка та 496 – у с. Веселянка, що значно полегшить побутові умови. Та газифікація – це вирішення тільки однієї проблеми території. На черзі – проведення до села води», - запевнив Олександр Дудка.

 За словами посадовця, проектно-кошторисна документація на проведення водоводу вже пройшла експертизу.

Наразі підключення до газопроводу обходиться жителям Григорівки у 8,4 тис. грн. Однак, незважаючи на це, вони дуже задоволенні тим, що газ все ж прийшов до села. Адже обігрів будинку вугіллям взимку коштує понад 7 тис. грн, а газом – всього 2 тис. грн.

Довжина підвідного газопроводу до с. Григорівка, с. Веселянка Запорізького району складає 6,5 км. Довжина розподільних газопроводів - 24,3 км. Кошторис будівництва газопроводу сягає майже 4 млн грн.
 

 
Коментарі (0)