ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГГазові знижки варто чекати до жовтня

Газові знижки варто чекати до жовтня

Українські чиновники впевнені, що зниження ціни на російський газ варто чекати ближче до жовтня.

Ціну газу буде знижено до жовтня 2013 у результаті домовленостей з РФ або в результаті диверсифікації. Таку думку висловив Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, - інформує РБК-Україна.

«Я впевнений у тому, що в цьому році буде знижена ціна газу, і до початку опалювального сезону ми домовимося або з російськими колегами про справедливу ціну, заснованої на ринкових відносинах, або ми дуже серйозно працюємо на диверсифікацію поставок, де у нас є успіхи» - заявив Міністр.

«У нас запускається друга лінія диверсифікації поставок. Тому, я впевнений, що ціна буде коливатися в районі середніх цін спотового ринку по північно-німецькому плацу. За сьогоднішніми котируванням - це приблизно в районі 350 дол за тис. куб м. газу. Прогнозні показники провідних трейдерів коливаються в другому півріччі з розрахунку 250-280 дол за тис. куб м», - підсумував Едуард Ставицький.

Нагадаємо, Україна має намір відмовитися від значних обсягів закупівлі російського газу, якщо не буде досягнуто домовленості про зниження його ціни. Про це заявив Президент Віктор Янукович. Зокрема, Глава держави сказав: «Вже три роки у нас є велика проблема, над якою ми працюємо і не можемо поки знайти рішення, дати відповідь на питання, чому в Україні найвища ціна на газ у Європі. Зрозуміло, якщо буде така ціна, ми будемо скорочувати обсяги поставок російського газу в Україну, і будемо шукати альтернативні джерела».

 
Коментарі (0)