ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКомпанія Nord Stream 2 вкотре подає заявку за третім варіантом будівництва «Північного потоку 2»

Компанія Nord Stream 2 вкотре подає заявку за третім варіантом будівництва «Північного потоку 2»

Компанія Nord Stream 2, оператор будівництва магістрального газопроводу «Північний потік 2», подає заявку за третім варіантом його маршруту
Компанія Nord Stream 2, оператор будівництва магістрального газопроводу «Північний потік 2», через більш ніж два роки після подачі першої заявки на отримання дозволу на будівництво газопроводу у водах Данії, подає заявку за третім варіантом його маршруту. 
 
Про це повідомляє прес-служба Nord Stream 2.
 
"Третя заявка, що включає оцінку впливу на навколишнє середовище, стосується маршруту у виключній економічній зоні (ВЕЗ) Данії в водах на південь від острова Борнхольм. Заявка подається відповідно до рішення Датського енергетичного агентства (ДЕА) від 26 березня 2019 року", - говориться у повідомлені.
 
Як зазначається, ця територія у ВЕЗ раніше була спірною між Данією і Польщею і тому не була доступна для розробки будь-яких проектів. Домовленість між двома країнами тепер досягнута, але ще не ратифікована Польщею, вказали у компанії.
 
Оператор «Північний потік 2» також відзначив, що на розгляді в ДЕА вже є дві заявки від компанії Nord Stream 2.
 

Російський газопровід «Північний потік 2» будується для поставок газу до Німеччини в обхід України. 

 
Коментарі (0)