ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГКомпанії групи ДТЕК заборгували «Енергоринку» понад 9 млрд грн

Компанії групи ДТЕК заборгували «Енергоринку» понад 9 млрд грн

Загальна сума заборгованості всіх енергопостачальних компаній перед державним підприємством "Енергоринок" становить 31.4 млрд гривень.

Загальна сума заборгованості всіх енергопостачальних компаній перед державним підприємством "Енергоринок" становить 31.4 млрд гривень.

Заборгованість всіх енергопостачальних компаній перед державним підприємством "Енергоринок" становить 31.4 млрд гривень, у тому числі енергопостачальних компаній групи ДТЕК ("ДТЭЕ Дніпрообленерго", "Київенерго", "ДТЕК Донецькобленерго", "ДТЕК Високовольтні мережі", "ДТЕК ПЕС-Енерговугілля", "ДТЕК Крименерго") - 9.7 млрд гривень станом на 13 листопада.

Про це повідомляють "Українські Новини" з посиланням на "Енергоринок".

 

"Загальна заборгованість всіх енергопостачальних компаній перед "Енергоринком" за відпущену з оптового ринку електроенергію (ОРЕ) України електричну енергію станом на 13 листопада (оперативно) становить 31.4 млрд гривень", - сказано у відповіді на запит.

 

Також зазначено, що заборгованість таких енергопостачальних компаній, як "ДТЕК Дніпрообленерго", "Київенерго", "ДТЕК Донецькобленерго", "ДТЕК Високовольтні мережі", "ДТЕК ПЕС-Енерговугілля", "ДТЕК Крименерго" станом на 13 листопада становить 9.7 млрд гривень (30,9% від загальної заборгованості).

 

Наприкінці жовтня заступник комерційного директора компанії "ДТЕК Енерго" Дмитро Маляр повідомив, що заборгованість "Енергоринку" перед енергохолдингом ДТЕК станом на 1 жовтня становить 7 млрд гривень.

 

Як повідомляли Українські Новини, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив, що станом на 15 вересня заборгованість "Енергоринку" перед енергогенеруючими компаніями становить 32,7 млрд гривень.

 

Заборгованість "Енергоринку" перед національної атомної енергогенеруючою компанією "Енергоатом" станом на 31 жовтня становить 12.5 млрд гривень.

 

Борг "Енергоринку" перед підприємствами теплової генерації станом на 1 жовтня становить 9.3 млрд гривень.

 

У 2016 році "Енергоринок" скоротив чистий прибуток на 22,96%, або на 382.5 млн гривень до 1 283.4 млн гривень порівняно з прибутком в 2015 році (1 666 млн гривень).

 

ДП "Енергоринок" є оператором оптового ринку електроенергії.

 

 
Коментарі (0)