ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКомпанії нарощують борги перед «Нафтогазом»

Компанії нарощують борги перед «Нафтогазом»

Підприємства збільшують заборгованість перед «Нафтогазом» за спожите паливо. Загальний борг компаній перед НАКом зріс майже на 40%.

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ збільшилась на 5,1 млрд грн (39,1%) та складає 18 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Нафтогазу».

«Зростання заборгованості відбулось внаслідок оформлення актів прийому-передачі спожитих обсягів газу у грудні поточного року. Певне зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється тим, що розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця», – пояснили в «Нафтогазі».
 
Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 75% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 14%, борг прямих промислових споживачів — близько 11%.
 
Найбільшим підприємством-боржником (за винятком підприємств, які знаходяться в зоні АТО) залишається ДП Криворізька теплоцентраль, борг якого складає 952 млн грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», українські споживачі на чверть перевищили ліміти використання природного газу у грудні. Найгірші показники у Рівненської, Черкаської, Тернопільської, Київської областей та у міста Києва.
 
Коментарі (0)