ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКомітет Ради схвалив законопроект про енергосервіс

Комітет Ради схвалив законопроект про енергосервіс

Профільний комітет ВРУ схвалив законопроект, який надасть інвесторам повний доступ до ринку енергосервісу у бюджетній сфері

7 грудня 2016 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва схвалено редакцію до другого читання законопроекту щодо змін механізму закупівлі енергосервісу (реєстр. № 4549 від 29.04.2016).

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

«Нарешті законопроект № 4549 про внесення змін до базового закону з енергосервісу вже на фінішній прямій. Сподіваюсь на його якомога швидший розгляд Парламентом. Адже саме від цього законопроекту залежить повноцінний запуск ЕСКО-механізму у бюджетній сфері. Так, законопроект зніме усі існуючі законодавчі обмеження щодо роботи інвесторів у цій сфері. Крім того, передбачено проведення закупівель енергосервісу виключно через систему «PROZORRO»», - прокоментував рішення Комітету Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Савчук також наголосив, що  над підготовкою законопроекту до другого читання плідно працювали представники депутатського корпусу, Держенергоефективності, КМДА, КП «КиївЕСКО», громадських організацій, профільний асоціацій, експертного середовища, міжнародні консультанти.

На сьогодні, енергосервіс – ефективний європейський  інструмент підвищення рівня енергоефективності у будівлях бюджетної сфери. Його ключова особливість – впровадження ЕСКО-компанією заходів з енергоефективності у школах, лікарнях, дитсадках тощо без залучення додаткових бюджетних коштів. При цьому, вкладені інвестиції енергосервісна компанія повертає виключно за рахунок зекономлених бюджетною установою витрат на комунальні послуги та енергоносії.

Зокрема, вже укладено близько 19 ЕСКО-договорів у 4-х регіонах України: Вінницькій, Одеській, Полтавській та Київській. Лідером за кількістю підписаних контрактів є Київ, де їх аж 15.

Нагадуємо , що 4 жовтня 2016 року Верховна Рада України прийняла за основу законопроект (реєстр. № 4549 від 29.04.2016 р.) про внесення змін до базового закону з енергосервісу -  Закону України № 327-VIII від 09.04.2015 «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації»

 

 
Коментарі (0)