ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКому доведеться повторно подавати документи на субсидію

Кому доведеться повторно подавати документи на субсидію

З наступного місяця, в травні 2019 року, в Україні почнеться процес перепризначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Це пов’язано із закінченням опалювального сезону

З наступного місяця, в травні 2019 року, в Україні почнеться процес перепризначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Це пов’язано із закінченням опалювального сезону.

Варто зазначити, що для 3 млн українських домогосподарств перерахунок субсидії буде зроблено автоматично. Іншим субсідіантам потрібно буде оновити заяву і декларацію про доходи.

Зокрема, повторно з цими документами в травні в управління соцзахисту населення необхідно буде звернутися:

Орендарям житла;

Внутрішньо переміщеним особам;

Сім’ям, яким субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих в квартирі осіб;

Сім’ям, в яких є непрацюючі люди працездатного віку, якщо у них або відсутні доходи, або вони менші за мінімальну зарплату;

Громадянам, у яких протягом року відбулися зміни в складі сім’ї.

У Мінсоцполітики заявили, що змінювати критерії для призначення житлових субсидій не планують, тож істотного зменшення кількості субсідіантов в 2019-2020 роках не передбачається.

 

Нагадаємо, раніше віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко закликав представників місцевої влади та управлінь соціального захисту населення до виправлення всіх помилок, що виникнуть протягом перших місяців виплати монетизованих субсидій, до наступного опалювального сезону.

 

 
Коментарі (0)