ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоКому перерахують пенсії в травні поточного року?

Кому перерахують пенсії в травні поточного року?

З 1 травня 2017р відповідно до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016 № 1801 підвищено прожитковий мінімуму для осіб, які втратили працездатність до 1312 гривень.
З 1 травня поточного року відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» від 21.12.2016 № 1801  підвищено прожитковий мінімуму для осіб, які втратили працездатність до 1312 гривень.
 
У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму здійснено перерахунок пенсій.
 
Так, збільшені наступні види виплат:
  • мінімальні розміри пенсій та доплата за понаднормовий стаж,
  • мінімальні пенсійні виплати,
  • державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни,
  • підвищення ветеранам війни та членам їх сімей,
  • підвищення жертвам нацистських переслідувань,
  • пенсії за особливі заслуги перед Україною
  • надбавка донорам.
Перерахунок проведено в автоматичному режимі, що  не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.
 
Підвищення в результаті проведеного перерахунку отримали понад 8,2 млн. пенсіонерів. Розмір підвищення у кожного індивідуальний.
 
Виплата пенсій у нових розмірах забезпечена фінансовими ресурсами та буде здійснюватися з 4 –го числа відповідно до встановлених дат виплати з урахуванням святкових та вихідних днів.
 
Нагадуємо, що  у травні  2017 року   святкові дні  - 1,2,9 травня, вихідні дні - 6,7,8 травня. В ці дні підприємства поштового зв’язку та банки не працюють. Якщо дата виплати пенсії припадає на вихідний або святковий день то пенсіонери які отримують пенсії через:
  • поштові відділення - пенсії можна отримати у перший робочий день після вихідного (святкового) дня;
  • банки - в банкоматах відповідно до встановлених графіків виплат. 
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
28 Квітня 2017 p. 22:18
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам позбавлені засобів існування, тому вимушені жити на утриманні своїх сімей.---------------------------- ----------------------------------------------І як же їм тепер не порадіти за працюючих пенсіонерів (за віком), які почали отримувати підвищені зарплати і пенсії.